Arsenal-kampe

Sammenlign priser på fodboldrejser til Arsenal-kampe i 2023/2024.

 

Ingen kampe pt.

Guide til Arsenal-kampe i 2023/2024

Arsenal FC er en af Englands største og mest berømte klubber. Klubben har base i det nordlige London, næsten side om side med de evige rivaler fra Tottenham Hotspur. Arsenal spiller sine hjemmekampe på Emirates Stadium, som er fra 2006, indtil da var den tidligere hjemmebane det berømte Highbury.

I denne guide finder du alt info om hvordan du kommer live til Arsenal-kampe i London.

Officielle Arsenal-links

Billetsalg: arsenal.com/tickets
Medlemskab: arsenal.com/membership
Billetpriser 2023/2024: arsenal.com/fixtures
VIP-billetter: hospitality.arsenal.com
Stadium Tours: arsenaldirect.arsenal.com

Arsenal Football Club

Kælenavn: The Gunners
Grundlagt: Oktober 1886
Stadion: Emirates Stadium (60.355 tilskuere)
By: London, England

Arsenal hjemmekampe

Arsenal – The Gunners – er ét af de hold, der er højst forventninger til i Premier League. Det forventes stort set hvert år, at de ender med en placering i toppen – til trods for, at de ikke er løbet med sejren siden 2004. Topplaceringerne i Premier League giver dem dog typisk direkte billet til Champions League.

At opleve Arsenal på hjemmebane på Emirates Stadium er en oplevelse, du ikke som Arsenal-fan – eller fodboldfan generelt – må snyde dig selv for.

Det mægtige stadion i det nordlige London kan huse knap 60.000 mennesker, hvilket er det næststørste stadion i Premier League; kun overgået af Manchester Uniteds stadion Old Trafford.

Til trods for stadionets størrelse er det en sjældenhed, at der ved kampstart er tomme pladser. Billetterne bliver typisk revet væk, og derfor gælder det om at være hurtig, hvis du vil sikre dig pladser til de eftertragtede kampe.

Især til kampe i de store ligaer eller til lokalderbyet mod Tottenham Hotspur, rives billetterne væk. Tottenham og Arsenal er de eneste klubber i Nordlondon, og det giver en helt enorm rivalisering de to klubber imellem. Stemningen er dog tæt på lige så intens mod de øvrige London-klubber Chelsea og West Ham, der alle kappes om at være Londons førstehold.

Se officielt Arsenal-kampprogram og resultater for sæsonen 2023/2024 her: www.arsenal.com/fixtures.

Berømte Arsenal-kampe

Både kampe i de store internationale ligaer og lokalderbyer er eftertragtede kampe med en intens stemning på stadion, men nogle kampe har lige dét ekstra at byde på. Nedenfor er listet 10 af de største og mest legendariske Arsenal-kampe gennem klubbens mere end 135 års historie.

FA Cup 1993: Arsenal 1 – 0 Tottenham Hotspurs
To år tidligere sparkede rivalerne Arsenal ud af FA Cup, og iveren efter denne gang at banke Tottenham var stor. Kampen var ekstremt ligeværdig og først med 10 minutter til den afsluttende fløjten, scorede Arsenal det vindende mål og skrev sig videre i finalen.

Premier League 1998: Arsenal 4 – 0 Everton
Som start på Arsenals Premier League-æra, vandt de en historisk 4-0-hjemmebanesejr over Everton – en kamp, der startede med et uheldigt selvmål fra Evertons side. Men Everton skal nu ikke have hele æren, for Arsenal spillede en ikke mindre end episk kamp!

FA Cup 2002: Arsenal 2 – 0 Chelsea
Henholdsvis 20 og 10 minutter inden kampens afslutning, scorede Arsenal de to afgørende mål, der slog én af storfavoritterne ud af FA Cup-finalen og overlod trofæet til Arsenal i en historisk double, da de efterfølgende også vinder Premier League.

Premier League 2002: Manchester United 0 – 1 Arsenal
Arsenal havde allerede vundet FA Cup, men toppede med en historisk double på Old Trafford, da de – til trods for fravær af nogle af holdets bedste spillere – vandt en 1-0-sejr over Manchester United!

Champions League 2003: Inter Milan 1 – 5 Arsenal
Én af de mest mindeværdige kampe, Arsenal nogensinde har spillet, er kampen mod Inter Milan i Champions League sæsonen 2003/2004. Arsenal havde behov for at vinde for at komme videre til 16-dels-finalerne – og dét må man sige, at de gjorde i denne historiske Champions League-sejr.

Premier League 2004: Tottenham Hotspur 2 – 2 Arsenal
Hele denne Premier League-sæson vandt Arsenal alle deres kampe, hvilket i sig selv er episk. Dette “fejrede” de med en vanvittig spændende kamp mod Tottenham Hotspur, der endte 2-2.

FA Cup 2005: Arsenal 0 – 0 Manchester United (straffesparkssejr)
Når et hold som Arsenal slår én af de helt store gutter, bliver det i sig selv historisk, men det bliver ikke mindre nervepirrende af en meget lige kamp, der endte ud i en straffesparksrunde, hvor alle 5 Arsenal-spillere scorede!

Champions League 2006: Real Madrid 0 – 1 Arsenal
I knock out-fasen af Champions League 2006 spillede Arsenal en legendarisk kamp, hvor de smed nogle af storfavoritterne – Real Madrid – på porten. Faktisk blev de det første engelske hold nogensinde til at vinde på Bernabeu.

Champions League 2006: Villarreal 0 – 0 Arsenal
Ikke kun kampen – men sæsonen i sig selv – var episk for Arsenal, der allerede i de indledende runder sparkede både Real Madrid og Juventus ud af ligaen. I semifinalerne skulle de klare skansen over for spanske Villarreal – og det var tydeligvis heller ikke noget problem.

FA Cup 2014: Hull-City 3 – 2 Arsenal
I 2014 vandt Arsenal deres 11. FA Cup, hvilket – sammen med Manchester United – er rekorden for vundne titler. Resultatet ville egentlig kvalificere dem til UEFA Europa League, men her var de allerede kvalificeret qua deres gode placering i Premier League.


Emirates Stadium åbnede som hjemmebane for Arsenal FC i 2006.

Arsenal-Chelsea Derby

Derbyet mellem Arsenal og Chelsea, der begge er storklubber i London, er i dag ét af de eksplosive af slagsen, uanset om kampen foregår på Arsenals hjemmebane Emirates Stadium eller Chelseas hjemmebane Stamford Bridge.

Og det endda selvom Arsenal og Chelsea ikke historisk har anset hinanden for de primære rivaler. Alligevel er der tale om to stor-favoritter, og derfor er stemningen på stadion altid intens. Især efter, at de to hold nu ofte kæmper om topplaceringer i Premier League.

Selvom Arsenal historisk set har vundet væsentligt mere over Chelsea, end Chelsea har vundet over Arsenal, er klubberne i dag meget jævnbyrdige, og de skiftes stort set til at vinde, uanset om de mødes i et lokalderby eller i finaler i de helt store ligaer.

Det betyder også, at hvor de ikke før var egentlig derby-rivaler, er de det nu i højere grad – især set med internationale øjne.

North London derby

Lokalderbyet North London derby mellem Arsenal og Tottenham er den ekstreme rivalisering mellem de to eneste klubber i Nordlondon, der begge gerne vil være områdets favoritklub. Faktisk anses netop dette derby for ét af de mest berømte og fyrige i hele verden.

Derbyet deler både de lokale og internationale vande, og stemningen er ekstremt intens, når klubberne mødes, uanset om det er på Emirates Stadium i Islington eller Tottenham Hotspur Stadion (tidligere White Hart Lane) i Haringey, hvor der kun er knap 6,5 km imellem.

Selvom begge holds fans anser deres klub for den bedste, taler tallene for sig selv: Arsenal er uden sammenligning den mest vindende klub med mere end 15 sejre mere over Tottenham Hotspurs, end det gælder den anden vej rundt.

Billetter til Arsenal-kampe

Der er altid stor efterspørgsel efter Arsenal-billetter. Det gælder især til kampe mod lokalrivalerne fra Tottenham og Chelsea, men også store kampe i de europæiske turneringer.

Det handler derfor om at være i god tid, når billetsalget åbner, for at sikre en billet til den ønskede kamp. Udover at være i god tid, kan det også være en god idé at være medlem af Arsenals medlemsklub, så får du mulighed for at kunne købe billetter før det offentlige billetsalg starter.

Kampene inddeles i kategorier afhængigt af efterspørgsel, hvor Kategori A er de største og mest eftertragtede kampe, og Kategori C er de mindst eftertragtede. Billetpriser afhænger både af kategori og af placering på stadion.

Billetter til en Kategori A-kamp koster mellem 64 og 96 pund, billetter til en Kategori B-kamp koster mellem 37 og 56 pund, og billetter til en Kategori C-kamp koster mellem 26 og 40 pund.

Vil du gerne undgå at skulle købe medlemskab, sætte dig ind i stadion og pladser og sidde i kø ved skærmen, når det officielle billetsalg går i gang, kan du i stedet overveje den nemme løsning og købe en samlet fodboldrejse til Arsenal inklusiv kampbilletter.

Find officielle kampbilletter på arsenal.com/tickets.


En hjemmekamp på det imponerende Emirates Stadium et et ‘must’ for alle Arsenal-fans.

Fodboldrejser til Arsenal-kampe

Det kræver tålmodighed og timing at skaffe gode billetter til en Arsenal-kamp – medmindre du køber en fodboldrejse med billetter til Arsenal inkluderet. Det er den absolut letteste løsning, for du slipper for at sidde i billetkøen og eventuelt gå glip af de gode billetter, fordi du ikke var hurtig nok – eller bare var uheldig.

Du slipper også for at blive medlem af Arsenal, som det officielle billetsalg kræver, og så behøver du ikke at bruge alt for meget tid på at kigge på oversigter over stadion for at lure, hvor de bedste pladser er.

Til gengæld er du sikret gode siddepladser til den ønskede kamp, og du er også sikker på at få et værelse på et godt hotel i umiddelbar nærhed af stadion.

Priserne er meget rimelige for fodboldrejser til Arsenal, og du kan selv købe flybilletter, så de passer dig tidsmæssigt og økonomisk. Det betyder også, at du har mulighed for at forlænge dit ophold, hvis du gerne vil opleve alle Londons seværdigheder, når du alligevel har taget turen over for at se fodbold.

Find fodboldrejser til Arsenal-kampe i 2023/2024

Arsenal Football Club

Kælenavn: The Gunners
Grundlagt: Oktober 1886
Stadion: Emirates Stadium (60.355 tilskuere)
By: London, England