Premier League-kampe

Vælg klub og find fodboldrejser til Premier League-kampe i 2024/2025.

Guide til Premier League-kampe i 2024/2025

Premier League er en af de stærkeste ligaer i hele verden. Det er ligaen med de største spillerbudgettet og altid fyldte stadions. Premier League-kampe kan være relativt svære at få billetter til, medmindre du er ude i god til. Men der er hjælp at hente med denne guide til Premier League-kampe.

Brug denne guide til at komme til live fodbold i Premier League.

Officielle Premier League-links

Premier League: premierleague.com
Billetsalg: premierleague.com/tickets
Kampprogram 2024/2025: premierleague.com/fixtures
Historie og statistik: wikipedia.org/Premier_League

Premier League-kampe

For mange englændere er Premier League-kampe højdepunktet i deres uge. Det er en chance for at lægge arbejdet til side og bare nyde 90 minutters – plus det løse – ren fodbolddramatik, passion, sammenhold og følelser udenpå tøjet. Men det er i stigende grad også blevet mange danskeres passion, at tage på fodboldrejser til England for, at se de spændingsfyldte Premier League-kampe – med verdens bedst betalte fodboldstjerner.

For mange er Premier League-kampe helt oppe på samme hylde som Champions League-kampe og landskampe. Fans af Premier League vil sige, at det er den mest underholdende, dramatiske og den bedste liga i verden – og de har formentlig ret. Du skal bare opleve én Premier League-kamp live og du vil forstå det.

Du kan også opleve en masse Premier League-kampe i TV hver uge – hvis du ikke har mulighed for at se kampene live på stadion. Men der er ingen tvivl, du skal opleve atmosfæren ved en Premier League-kamp. Atmosfæren på et fyldt Premier League-stadion er absolut episk!

Premier League har de mest engagerede og passionerede fans i verden. Følelsen af at være en del af en så stor begivenhed er virkelig unik.
Til manges overraskelse – på nær de inkarnerede fans – så blev den første Premier League-kamp spillet i 1992. Premier League blev nemlig først etableret i 1992, og den nye bedste liga i England startede op med 22 hold. Før ligaen blev til Premier League hed den English First Division.

Årsagen til at English First Division ændrede turneringsformat var, at de følte der var brug for en udvikling, så den bedste engelske række kunne blive både mere attraktiv, få status som én af de bedste ligaer i verden og ikke mindst lave egne sponsor- og TV-aftaler, og derved øge indtjeningen betragteligt. Så alle 22 hold i English First Division trak sig ud og gik med i Premier League. Efter et par sæsoner skar Premier League antallet af hold ned til 20 – hvilket var en plan fra starten. Det skete ved, at der rykkede 4 hold ned og kun 2 hold op fra den næstbedste række.

Den kommercielle løsrivelse fra FA og dannelsen af Premier League har været én af årsagerne til, at ligaen nu er én af de mest attraktive ligaer at spille i, men også at se kampe fra.

Premier League-kampprogram 2024/2025

Premier League-kampprogrammet strækker sig normalt fra august til maj, og består af én udekamp og én hjemmekamp mod hver af de andre 19 hold. Det giver i alt hvert hold 38 kampe til at score flest mulige point.

Det giver et tætpakket Premier League-kampprogram med hele 380 højspændte fodboldkampe fra den øverste hylde inden for fodbold.

De fleste af kampene ligger i weekenden, lørdag og søndag. Men heldigvis er der også kampe på programmet i midt-ugen.

Når kampprogrammet er gennemført vil der være fundet en mester, en række hold (et antal som kan variere efter Europæiske præstationer og andre forskellige scenarier), som skal deltage i de europæiske turneringer, som fx Champions League, og tre nedrykkere til den næstbedste række, English Football League Championship, eller bedre kendt som Championship.

Der er ikke nogle deciderede slutspilskampe om de europæiske pladser eller nedrykning. Dog kan det i det alleryderste tilfælde lade sig gøre med en slutspilskamp om mesterskabet, hvis der er to hold med samme antal point, samme målscore og har spillet helt lige op i de to head-to-head kampe i turneringen.

I Premier League finder man som sagt en engelsk mester, når sæsonen slutter. Men det er faktisk ikke kun engelske hold, som kan deltage i Premier League. I 2011 rykkede den walisiske klub, Swansea, op i Premier League, som det første ikke-engelske hold. Dermed blev den første Premier League-kamp udenfor England også spillet. På Liberty Stadium i Wales (Swansea vs. Wigan, 2011).

Apropos Swansea, så var Jan Mølby Swanseas første udenlandske manager og Michael Laudrup førte Swansea til deres første trofæ i 100 år, da de vandt Liga Cuppen år i 2013.

Der er ingen tvivl om, at der til hver sæson er ekstreme forventninger til kampene i det engelske Premier League-program. Og med spillere til milliarder af kroner skuffer ligaen aldrig. Så sørg for at få tjekket sæsonens kampprogram og få sat kryds ved de Premier League-kampe du gerne vil se. Og få planlagt din fodboldrejse til det engelske i god tid. I de næste afsnit kan du læse lidt om, hvad du kan forvente at blive vidne til og hvordan det anbefales, at du planlægger din næste fodboldrejse i forhold til at købe fodboldbilletter til kampen, arrangere transport og overnatning.

Berømte Premier League-kampe

Manchester City 3-2 QPR (Etihad Stadium, Maj 2012)
Vi kan ligeså godt tage den med det samme! Man kommer ikke udenom én af de mest spektakulære og omtalte Premier League-kampe nogensinde.
Manchester City’s sene sejr over QPR, som gav dem mesterskabet, som ingen troede på da de første 90 minutter på stadionuret var rundet. City manglede nemlig stadig 2 mål for, at kunne tage deres første mesterskab i 44 år, for næsen af rivalerne fra Manchester United.

Et Premier League-mesterskab hvor de to Manchester-klubber i øvrigt endte à point, og City vandt på den højeste positive målscore af de to hold.

Den kamp havde bare det hele.

2 mål i overtiden. Intens infight. Uhørte 81% boldbesiddelse til City. Og selvfølgelig – fristes man næsten til at sige – et rødt kort til Joey Barton for et slag mod Carlos Tevez, og efterfølgende en nedsabling af Sergio “Kun” Agüero på vej ud af banen.

Tottenham Hotspur 3-5 Manchester United
White Hart Lane, September 2001
3-0 til Tottenham ved halvleg. 3-5 til Manchester United ved slutfløjt!

De to halvlege var som nat og dag for United. Tottenham sad på det hele, og United lignede et hold som i høj grad manglede den suspenderede general Roy Keane. I pausen fik Alex Ferguson muligheden for, at hanke op i spillerne og det gav pote allerede efter ét minut i anden halvleg. Og så var der ellers lagt i kakkelovnen.

Da kampen blev fløjtet af var et af de mest bemærkelsesværdige comebacks i Premier League en kendsgerning.
Kampen havde to legendariske line-ups. For bare at nævne bare nogle stykker rummede kampen Beckham, Veron, Les Ferdinand, Andy Cole og van Nistelrooy – de scorede i øvrigt alle i kampen.

Manchester United 4-3 Manchester City
Old Trafford, September 2009
I formentlig den bedste kamp i sæsonen 2009/2010 i Premier League, slog Manchester United Manchester City med 4-3 efter et mål af Michael Owen dybt inde i overtiden.

City havde startet deres kampagne af indkøb af flere store spillere. Blandt andre den tidligere Manchester United-angriber Carlos Tevez. Og kampen havde lidt af det hele. Rivalisering, et tidligt åbningsmål, en jævnbyrdig første halvleg, en hæsblæsende og underholdende anden halvleg og så 3 sene mål, hvor adrenalinen på selv den mest neutrale fodboldfan måtte have pumpet hårdt.

Med 10 minutter igen på kampuret stod der 2-2 og det lignede en uafgjort, men så blev det rigtigt underholdende. United bragte sig foran og lignede en vinder omkring det 90. minut. Men Bellamy scorede sit andet mål i kampen og United fans fik frataget en sød sejr over rivalerne fra City.

Men dybt inde i overtiden, i det 96. minut, scorede Michael Owen til 4-3 og Uniteds fans kunne løfte armene. Dermed var én af de mest underholdende kampe i sæsonen en realitet.

Fire gange 9-0
Af andre berømte og underholdende kampe kunne man også nævne de allerstørste sejre (set ud fra måldifference) i Premier League, som allesammen er endt 9-0, og 3 af dem er spillet i nyere tid. Og Southampton lagde ryg til 2 af dem.

  • Manchester United 9-0 Ipswich Town, 1995
  • Southampton 0-9 Leicester, 2019
  • Manchester United 9-0 Southampton, 2021
  • Liverpool 9-0 Bournemouth, 2022

Billetter til Premier League-kampe

Når du skal skaffe billetter til en Premier League-kamp, så skal du være opmærksom på flere ting. Sørg først for at den billet du køber er gyldig – og ikke mindst at billetten giver dig adgang til den ønskede fan-sektion. Det kan du sikre ved, at købe den gennem et danske rejsebureau eller de officielle kanaler gennem den klub du gerne vil se.

Sørg også for at købe billetten i rigtig god tid. Billetter til Premier League er meget eftertragtede. Det gælder i særlig grad de helt store hold og kampe. At se dit hold spille i virkeligheden er en uforglemmelig oplevelse og så vil du ikke misse billetkøbet, fordi du har ventet nogle uger for lang tid.

Og det gælder i endnu højere grad, hvis det er hjemmeholdet du vil have billetter til. Hjemmeholdets billetter er meget eftertragtede og en stor del af billetterne er allerede forbeholdt VIPs, sponsorer og sæsonkortholdere.

Bestiller du en fodboldrejse til Premier League gennem et dansk rejsebureau, så vil du både få valide billetter, billetter til den rette fan-sektion på stadion og en kundeservice, som tager sig af alt det praktiske omkring billetterne.

Der er også den måde, at du har en mulighed for, at få billetter til allerede udsolgte kampe, gennem fodboldrejser og samlepakker.

Sørg også for at gemme din billet, som et minde fra den eller de gange du så en Premier League-kamp. Og tag masser af billeder og videoer, når du er afsted. Selvom du ikke skal have oplevelsen gennem en linse, så bliver det til uvurderlige minder, når du kommer hjem fra din fodboldrejse og vil prøve at genkalde følelserne. Og så er det bare federe, at genfortælle din rejse til venner og familie, når du kan bakke det op med billeder, videoer og måske noget merchandise i form af halstørklæder og fodboldtrøjer.

Læs mere om Premier League-billetter.

Fodboldrejser til Premier League-kampe

En af de bedste ting ved at være fodboldfan er, at rejse rundt i Europa og se de bedste fodboldhold spille på de mest ikoniske stadions og fodboldadresser. Og her er fodboldrejser til England, for at se Premier League-kampe, noget af det absolut mest populære.

Når du planlægger din fodboldrejse til Premier League, så er der nogle ting, som du skal have styr på før du tager afsted. De tre vigtigste ting er selvfølgelig, at sørge for at du har billetter til kampen, har arrangeret selve rejsen tur/retur og har booket overnatninger.

Det kan lyde jo relativt simpelt, men når du skal arrangere en fodboldrejse til din næste Premier League-kamp, så er det vigtigt, at du har sikret dig gyldige kampbilletter og rejse og overnatning på et godt og pålideligt hotel i nær afstand til stadion. Og det gør du bedst via et dansk rejseselskab. Ét som har den fornødne erfaring med at arrangere fodboldrejser. Så får du nemlig den rette service, erfaring med booking af gyldige billetter til kampen, et hotel på en passende lokation. Alt sammen i en samlet pakke. Og så er det også nemmere, at kommunikere med et dansk rejsebureau, samt der er styr på lovgivning, forsikring, ordnede forhold mv.

Når du rammer kampdagen og topmålet for din fodboldrejse, så tag et kig på infrastrukturen og logistikken til og fra kampen. Har du fx booket et hotel med lidt afstand til stadion, så overvej om du skal tage offentlig transport eller en taxa. Kører du selv, så tjek ruten på forhånd, og vær i rigtig god tid. Der er altid meget pres på infrastrukturen omkring en Premier League-kamp.

Afslutningsvis om fodboldrejser til Premier League-kampe kan det siges, at det kommer til, at blive en oplevelse for livet. Så se at få booket din fodboldrejse hurtigst muligt – billetterne bliver hurtigt udsolgt.