Fodboldrejser til England

Vælg klub og find fodboldrejser til England i 2024/2025.

Guide til fodboldrejser til England i 2024/2025

England er en fantastisk destination når man skal på fodboldrejse. Det er nemt at komme dertil med fly, og byer som Manchester, London og Liverpool er fyldt med gode pubber, restauranter og andet underholdning.

Samtidigt er Premier League en af de absolut stærkeste fodboldligaer i verden. Selv midter- og bundholdene leverer varen hver weekend, så der er gode chancer for en kæmpe fodboldoplevelse når du tager på fodboldrejse til England.

I denne guide finder du information omkring alt hvad der er værd at vide om fodboldrejser til England. Du kan læse om hvordan du skaffer Premier League-billetter og arrangerer din egen fodboldrejse. Du kan også læse om fordelene ved at købe din fodboldrejse til England gennem et rejsebureau.

Officielle Premier League-links

Premier League: premierleague.com
Billetsalg: premierleague.com/tickets
Kampprogram: premierleague.com/fixtures
Historie og statistik: wikipedia.org/Premier_League

Premier League-billetter 2024/2025

Det er klubberne selv som står for de officielle billetsalg til Premier League. En ting som er gennemgående for de fleste klubber i England er, at du er nødt til at være medlem af klubben for at kunne skaffe billet. I hvert fald til de store populære kampe. Her er der så stor efterspørgsler på billetter, at det kun er medlemmer med forkøbsret der har mulighed for at købe billet. Det er sker aldrig at der er overskydende billetter i åbnet salg til de store kampe.

Den gode nyhed er dog, at det ikke er noget problem at købe medlemskab til en engelsk klub, selvom man er bosiddende i Danmark. Et medlemskab købes som regel på klubbens hjemmeside. Du kan som oftest nøjes med ‘light’ medlemskabet, da den giver de samme forkøbsrettigheder som det fulde medlemskab. Det er dog værd at bemærke at et medlemskab ikke garanterer at du kan få billet til alle kampe. Til topkampe på Old Trafford mod Tottenham, Liverpool, Manchester City, Arsenal og Chelsea, bliver billetterne eksempelvis tildelt til klubbens medlemmer via lodtrækning.

Hvornår starter billetsalget i England?

Der er stor forskel på hvornår Premier League-billetter bliver sat til salg, da det suverænt er klubberne selv der styrer deres billetsalg. Nogle klubber, som eksempelvis Manchester United og Liverpool FC, har store årlige og halvårlige billetsalg i juni og november. Her sælger de billetter til alle sæsonens kampe. Langt størstedelen af billetterne bliver solgt ved disse salg, og det er kun klubbens medlemmer der har mulighed for at købe dem.

Udover disse store salg, så åbner de fleste klubber op for salg af billetter omkring seks uger inden hver kamp (varierer fra klub til klub). Først får medlemmer lov til at købe billet, og er der flere billetter tilbage, så åbner billetsalget for alle. Læs mere om hvornår de specifikke billetsalg åbner på klubbernes hjemmesider.

Priser på medlemskaber

Manchester United: £20 (lite), £32 (full)
Liverpool: £26.99 (light), £39.99 (full)
Chelsea: £26 (ticket only), £46 (original)
Arsenal: £34 (lite), £39 (full)
Tottenham: £48 (lilywhite) – £63 (bronze)

Priser på Premier League-billetter

Nogle klubber opererer med forskellige kategorier til deres Premier League-kampe. Andre klubber, som eksempelvis Liverpool og Manchester United, kører med en fast pris til alle kampe. Her kan du se en oversigt over Premier League klubbernes billigste og dyreste fodboldbilletter:

Bournemouth: £32 – £55
Arsenal: £27 – £97
Brighton & Hove Albion: £30 – £60
Burnley: £30 – £40
Chelsea: £41 – £87
Crystal Palace: £27 – £50
Everton: £38 – £49
Huddersfield: £30 – £30
Leicester: £26 – £50
Liverpool: £37 – £59
Manchester City: £35 – £65
Manchester United: £36 – £58
Newcastle: £23 – £55
Southampton: £32 – £52
Stoke City: £25 – £50
Swansea City: £35 – £45
Tottenham: £20 – £95
Watford: £36 – £42
West Bromwich: £25 – £35
West Ham: £25 – £80

Fodboldrejser til England med fly og hotel

Det allerbedste ved fodboldrejser til England er, at der findes så mange gode flyforbindelser fra Danmark. Der er eksempelvis direkte daglige ruter til både London og Manchester. Til Manchester kan man købe envejsbilletter helt ned til 350 kroner, og til London er det kun endnu billigere. Brug prissammenligningssider som Momondo eller Skyscanner for at finde de billigste afgange. Der er ingen direkte flyruter til Liverpool, men byen er kun en times kørsel fra Manchester, så det er stadig meget nemt at komme dertil.

Manchester Lufthavn

Fra Manchester lufthavn tager det et kvarter med toget at komme til centrum (Piccadilly station). Du kan også tage en taxa til cirka 30 pund. Skal du til Liverpool kan du enten vælge toget eller bussen. Det tager cirka en time uanset hvilket transportmiddel du vælger. Du kan også bestille en privatchauffør til at køre jer til Liverpool. Priserne for privatchauffør starter på 80 pund. Du finder mere information om de mange transportmuligheder fra Manchester lufthavn på: www.manchesterairport.co.uk/getting-to-and-from.

London lufthavne

London har fire store lufthavne med direkte flyforbindelse til Danmark. Det er Heathrow, Gatwick, Stansted og Luton. Fra Heathrow, Gatwick og Stansted kører der direkte express tog til centrale togstationer i London.

  • Heathrow Express kører til ‘London Paddington’. Turen tager 25 minutter, og koster fra 21 pund per vej. Bemærk at du også kan tage metroen fra Heathrow.
  • Gatwick Express kører til ‘London Victoria’. Turen tager en halv time, og priserne starter på cirka 18 pund hvis du booker i forvejen.
  • Stansted Express tager 47 minutter til endestationen Liverpool Street Station. Priserne starter på syv pund hvis du køber billetten hjemmefra.

En billigere løsning er er vælge bussen. Der er flere operatører at vælge imellem. National Express kører 24 timer i døgnet fra alle lufthavne. Deres envejsbilletter starter på fem pund hvis du booker i forvejen. Easybus kører fra Stansted, Gatwick og Luton, og har priser helt ned til to pund for en envejsbillet.

Du kan også vælge at tage en taxa eller en Uber fra lufthavnen. Uber er lovligt i England, og du kan læse på Ubers hjemmeside hvor der er opsamlingspunkt i de forskellige lufthavne.

Find mere information om transportmulighederne fra Londons lufthavne på: www.visitlondon.com/airport-transfers.

Fodboldrejser til England med et rejsebureau

Det er en kæmpe fordel at købe fodboldrejser inkl. fly og hotel via et rejsebureau. Du er 100 procent sikker på at få fodboldbillet til stadion. Som beskrevet kan det være meget besværligt at skaffe fodboldbilletter i England. Selv som medlem er man aldrig garanteret en billet. Køber du derimod fodboldrejsen gennem et dansk rejsebureau, så er der altid garanti for kampbillet.

Du kan selv være med til at bestemme hvor meget du vil planlægge når du køber fodboldrejsen. Du kan vælge at købe pakkeløsningen der inkluderer kampbillet og hotelovernatning. Så skal du blot selv stå for flybilletterne. Det giver dig mulighed for at tilrettelægge fodboldrejsen så den passer til alle dine behov. Det kunne eksempelvis være du gerne vil blive lidt ekstra tid i London efter Manchester.

Den nemmeste og mest populære pakkeløsning er dog den komplette fodboldrejse, som inkluderer både hotelovernatning, kampbillet og flybillet tur/retur. Her behøver du ikke tænke på noget som helst selv. Du skal blot nyde fodboldrejsen sammen med gutterne. Du kan flyve fra enten Kastrup, Billund eller Aarhus, så uanset hvor i landet du bor, er der gode muligheder for at få en fantastisk fodboldrejse til England.