Champions League-kampe

Sammenlign priser på fodboldrejser til Champions League-kampe i 2023/2024.

16. april 2024 | Champions League
Barcelona – Paris Saint-GermainFra kr 3295
Fly + hotel + billet
+ +
Fodboldrejser.dk
Fly + 1 nat
kr 4361
Hotel + billet
+
La Travel
1 nat
kr 3295
16. april 2024 | Champions League
Dortmund – Atlético MadridFra kr 4295
Hotel + billet
+
La Travel
1 nat
kr 4295
17. april 2024 | Champions League
Bayern München – ArsenalFra kr 4535
Fly + hotel + billet
+ +
Fodboldrejser.dk
Fly + 1 nat
kr 8420
Hotel + billet
+
La Travel
1 nat
kr 4995
Billet
Olka Express
kr 4535
17. april 2024 | Champions League
Manchester City – Real MadridFra kr 4995
Fly + hotel + billet
+ +
Fodboldrejser.dk
Fly + 1 nat
kr 12067
Hotel + billet
+
La Travel
1 nat
kr 4995

Guide til Champions League-kampe i 2023/2024

Kampe i Champions League er blandt de største fodboldoplevelser i verden. Det er i Champions League at de største historier skrive og de største legender skabes. Ofte printer de store Champions League-finaler sig ind i hukommelsen i mange år. Hvem husker ikke Milan-Liverpool i 2005? Eller Manchester United-Bayern München i 1999?

Brug denne guide til at opleve Champions League-kampe live på stadion.

Officielle Champions League-links

UEFA: uefa.com/uefachampionsleague
Finale- og VIP-billetter: uefa.com/tickets
Kampprogram: uefa.com/fixtures
CL-historie og statistik: wikipedia.org/Champions_League

Champions League-kampe

Når du oplever Champions League-kampe, så er det en oplevelse fuld af spænding, forventning, top underholdning og show. En absolut oplevelse for livet! Fans samles for at heppe på deres favorithold. Champions League-kampe fylder stadions til bristepunktet af festklare, spændte og højlydte fans. En atmosfære hvor du bare skal suge alle indtryk til dig. Alle fodboldelskere burde opleve en Champions League-kamp mindst én gang i livet.

Og når du har set den første Champions League-kamp, så vil du have mere! Når du står på tribunen, hører Champions League-hymnen og ser spillerne træde ind på det grønne græs i det forjættede land – så vil du have mere! Det bliver ikke mere euforisk end det.

De danske hold er i stigende grad begyndt at kvalificere sig til Champions League, og det trækker masser af fans på lægterne. Det er selvfølgelig specielt, at opleve Champions League på dansk grund. Men at tage på en fodboldrejse til en Champions League-kamp i én af de fire største europæiske fodboldnationer som England, Spanien, Tyskland eller Italien, er en helt igennem euforisk oplevelse man bare skal prøve.

Der er spillet Champions League-kampe siden 1992. Turneringen er nemlig ikke så gammel som de fleste tror. Før turneringen gik under navnet Champions League hed den European Cup. Den store forskel på de to turneringer er, at man i Champions League startede med det nu velkendte gruppespil. Hvor man i European Cup spillede et rent Cup-format med hjemme- og udekampe. Altså knockout-runder hele vejen igennem. Faktisk spillede man ét enkelt år med gruppespil i 1991 før man officielt skiftede navn til Champions League.

Grunden til at turneringen blev ændret var, at man ville have flere hold med, have flere kampe på programmet og have en større eksponering.

Kampe i den europæiske Champions League turnering er det ypperste et klubhold kan opnå at deltage i. Pokalen med de store ører er den som alle de store klubber og klubejere i Europa jagter og satser alt på. Real Madrid har indtil videre haft bedst held med det. Real er nemlig den suverænt mest vindende klub i Champions League. De har i skrivende stund vundet hele 14 titler. Dobbelt så mange som nummer 2 på listen, AC Milan (7).


Real Madrid løfter endnu engang ‘pokalen med de store øre’.

Champions League-kampprogram 2023/2024

Champions Leagues kampprogram strækker sig som regel fra sidst i juni til maj eller juni året efter, hvor finalekampen spilles. Kampprogrammet er blevet udvidet løbende med årene, så der skal presses flere og flere kampe ind – hvilket er fantastisk for fodboldelskere og klubkasserne.

Navnet på turneringen er måske blevet lidt misvisende. Det er nemlig ikke kun vinderne af de europæiske ligaer, som kan kvalificere sig til Champions League-kampene. Alt efter rangering af de respektive ligaer (baseret på tidligere års præstationer i europæiske kampe) kan de forskellige lande få flere hold med i Champions League-kampprogrammet. Så de bedst-præsterende ligaer har altså mulighed for, at få flere hold med i det forjættede gruppespil – og få endnu flere Champions League-kampe og større præmiesummer.

Champions League kampprogrammet og turneringsformatet er struktureret på den måde, at man starter ud med en række kvalifikationskampe, i løbet af sommeren, for mestrene (og i flere tilfælde også andenpladsen) i de mindre europæiske ligaer.

De hold som kommer gennem nåleøjet i kvalifikationen mødes med alle de bedst-rangerede hold, som er direkte kvalificeret til gruppespillet qua deres høje placering i deres respektive ligaer, og som sagt, tidligere års bedrifter i de europæiske turneringer.

Faktisk ligger der en algoritme, eller matematisk udregning, bag hvor mange hold de forskellige lande kan få med i Champions League, og ikke mindst hvor i turneringen de træder ind.

Af de hold som når til den sidste del af kvalifikationsrunderne, men bliver slået ud får en ekstra mulighed for at spille i et europæisk slutspil i form af enten Europa League eller Conference League. Kampprogrammet i disse turneringer er meget lig Champions League.

Desuden bliver en række hold tildelt en seedning. Hvilket betyder at de træder senere ind i turneringen, samt de har større mulighed for, at trække laver rangerende hold i løbet af turneringen.

Antallet af deltagende klubber og antallet af Champions League-kampe har varieret flere gange. European Cup startede ud med 16 hold og i nyere tid er vi kommet tæt på 100 hold.

Når gruppe-kampene er ovre og de sidste point er givet, så mødes de resterende hold i en knockout-fase, som man kender det fra Cup-formatet. De mødes både på hjemmebane og udebane. I slutspillet er det kun finalen, der spilles over én kamp.

Vinderen af den sidste europæiske Champions League-kamp vinder pokalen med de store ører, et trecifret millionbeløb og skal spille et VM for klubhold. Som er mod vinderne af de andre kontinenters pendant til UEFA Champions League.

Berømte Champions League-kampe

IKONISK Champions League Finale: AC Milan – Liverpool 3-3

Atatürk Olympic Stadium, Istanbul, Tyrkiet, 2005

Tre mål på seks minutter, brændte straffespark og en afgørelse på straffesparkskonkurrence – denne CL finale rummer alt og kunne få selv den mest neutrale fodboldfan gennem hele følelsesregistret.

Der kan ikke være den store tvivl om, at en af de mest ikoniske og mindeværdige Champions League kampe er finalen fra 2005 mellem Liverpool og Milan. Et episk comeback af Liverpool efter en første halvleg, der lignende en Champions League-kamp der var afgjort før der var fløjtet op til anden halvleg.

Bonus-info: Danske Jon Dahl Tomasson scorede på straffespark for AC Milan.

UMULIGT comeback af Barcelona: Barcelona – PSG 6-1

Camp Nou, Barcelona, Spanien, 2017

I nyere tid er der ingen tvivl om, at en af de mest mindeværdige comebacks er Barcelonas 6-1 sejr over PSG. Der er to utrolige ting ved denne Champions

League-kamp, som sidder indprentet i ens hukommelse – at Barcelona scorede 3 mål fra det 88. minut og inden slutfløjtet mod selveste PSG. Og så at da Neymar netop scorede målet i det 88. minut, at man sad og tænkte “Nu går det galt for PSG!”. Man kunne fornemme at PSG stivnede og at Barcelona rent faktisk troede de kunne nå at lave 2 mål yderligere – i overtiden!

10 kasser i CL-kvartfinale: Barcelona – Bayern München 2-8

Estádio da Luz, Lissabon, Portugal, 2020

En Champions League-kamp som gik over i historien af flere årsager! For det første blev kampen spillet på et tomt stadion. For det andet blev der scoret 10(!) mål i en Champions League-kvartfinale mellem to af de største klubber fodboldverdenen har set. For det tredje har Barcelona ikke indkasseret 8 mål siden 1946 – i nogen turneringer.

Bonus info: Barcelonas historiske nederlag kostede tre dage senere manager Quique Setién jobbet. Den samme skæbne overgik én dag senere Eric Abidal (sportsdirektør).

Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo: Manchester United – Real Madrid 4-3

Old Trafford, Manchester, England, 2003

Denne Champions League-kamp gav enhver fodboldfan gåsehud på armene. Først leverer Ronaldo (R9, ikke CR7) en fremragende kamp og et hattrick for Real Madrid. Dernæst får han stående ovation – af Uniteds fans – på Old Trafford. Smukt! Og det var vel at mærke på et tidspunkt, hvor United var bagud i kampen.

Bonus info: Real Madrid gik videre fra knockout-kampen med en samlet sejr på 6-5.

2 sene mål i overtiden: Manchester United – Bayern München 2-1

Camp Nou, Barcelona, Spanien, 1999

Det er måske ikke den mest legendariske eller mindeværdige Champions League-kamp i historien, men kampen er kendt for de to meget sene mål af henholdsvis Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær – og for at være

Schmeichels sidste kamp i Manchester United-trøjen. Med de to mål i overtiden gjorde United det onde ved Bayern i det forrige årtusinds sidste Champions League-kamp.

Bonus-info: Vores egen Peter Schmeichel var godt involveret i United finalesejr over Bayern München, hvor målmanden var med fremme og lave ravage i Bayerns felt og var medvirkende til det udlignende mål. Manchester United vandt i øvrigt the Triple på blot 10 dage (Premier League, FA Cup og Champions League).


Champions League-finale mellem Juventus og Real Madrid.

Billetter til Champions League-kampe

Det er ikke så vanskeligt, at købe billetter til Champions League-kampe som man kunne tro. Det egentlige udfordring kommer først hvis du søger billetter til de helt store kampe. De kampe som ligger i gruppespillet og slutspillet. Her vil der være stor efterspørgsel. Så du skal sikre dig dine billetter til CL så tidligt som muligt.

Du kan købe dine Champions League-billetter på flere måder. Den mest almindelige metode er via online-billetsalgssider. Men hvis du vil have et hurtigt og nemt overblik over de tilgængelig kampe og fodboldrejser, så kan det anbefales at kigge her: Champions League-billetter. Så får du ordnede forhold, validerede billetter og du kan købe samlepakker med billetter til kampen, booking af billetter til udrejse og hjemrejse, samt hotelophold. En anden fordel ved denne måde at købe billetter på er, at rejseselskaberne arrangere hundrede og tusindvis af ture hvert år, så de har både erfaringen og de gode priser.

En anden mulighed er at kontakte klubberne direkte. Hver klub har sin egen proces for salg af billetter, så du skal tjekke deres individuelle hjemmesider for at få flere oplysninger. I nogle tilfælde kan du måske købe billetter via klubbens officielle app. Men så skal du selv stå for al transport og overnatning.

Hvis du planlægger at deltage i en Champions League-kamp, er det vigtigt at købe dine billetter på forhånd. Billetterne bliver ofte hurtigt udsolgt, især til populære hold og kampe.

Champions League-kampe er nogle af de mest populære sportsbegivenheder i verden. Det betyder, at det kan være svært at få fat i billetter. Hvis du ikke er forsigtig, kan du ende med at bruge mere end nødvendigt på dine billetter.

Et godt tip til at hjælpe dig med at få det bedste tilbud på Champions League-billetter er, at starte din søgning tidligt. Jo før du begynder at lede efter billetter, jo bedre er dine chancer for at finde et godt tilbud.

Fodboldrejser til Champions League-kampe

Det er blevet mere populært end nogensinde, at tage på fodboldrejser til Champions League-kampe. Og flere og flere vil have den fulde oplevelse. Fra når de træder ud af døren til de er hjemme igen. Og da det er den mest prestigefyldte klubfodboldturnering i verden, rejser fans fra hele verden for at se deres yndlingshold. Der er intet der slår en fodboldrejse til en Champions League-kamp. Måske du endda er én af de heldige, som tager flere kampe på stribe før du vender hjem fra fodboldrejsen.

Det skal være nemt, sjovt og en oplevelse for livet. Så derfor vælger de fleste, at tage på deciderede fodboldrejser. Altså en fodboldrejse, hvor alt er arrangeret fra start til slut. Du skal bare møde op på aftalte tidspunkter og så er der arrangeret billetter til kampen, transport og overnatning på hotel.

Når du overvejer en fodboldrejse til en Champions League-kamp, er der et par ting, du skal have for øje. For det første skal du bestille dine billetter i god tid, da fodboldrejser til Champions League har en tendens til at blive hurtigt udsolgt. Du skal sørge for, at arrangere både rejse og indkvartering på hotel, og så selvfølgelig sørge for, at du har pakket alt dit fan-gear. Og husk at være i god tid, hele tiden. Der er altid utroligt mange mennesker til CL-kampe, og infrastrukturen er altid presset.

Det kan absolut anbefales at anvende et dansk rejsebureau. Som nævnt er der garanti for ægte billetter til kampen, de har erfaring med fodboldrejser til Champions League og ikke mindst, så er det nemmere at benytte et dansk rejsebureau pga. kommunikation og dansk lovgivning.

Find fodboldrejser til Champions League-kampe i 2023/2024