Fodboldbilletter

Sammenlign priser på fodboldbilletter i 2023/2024

Fodboldbilletter

Sammenlign priser på fodboldbilletter i 2023/2024

Vælg klub og find fodboldbilletter

Guide til fodboldbilletter i 2023/2024

I denne guide finder du information omkring alt hvad der er værd at vide om fodboldbilletter til de største klubber i Europa.

Hvordan du selv skaffer kampbilletter? Hvornår billetsalget starter?

Og hvorfor det er en fordel at købe fodboldbilletter gennem et dansk rejsebureau?

Fodboldbilletter til England

Der er meget stor efterspørgsel på fodboldbilletter i England. Det gælder både topbragene i Premier League og slutspilskampene i Champions League. Skal du gøre dig forhåbning om at skaffe billet til disse kampe, er du nødt til at blive medlem af den klub du gerne vil se. Det garanterer godt nok ikke at du kan købe billet, men det forbedrer dine chancer betydeligt.

Sådan bliver du medlem af en engelsk fodboldklub

Det er nemt at købe medlemskab til en fodboldklub i England. Det gøres som regel på klubbens egen hjemmeside, og man kan sagtens blive medlem selvom man bor i Danmark. Medlemskaber købes for et år ad gangen, og giver forkøbsret på fodboldbilletter til både Premier League, FA Cup, Europa League og Champions League.

Hver klub sælger normalt flere forskellige typer medlemskab. Du behøver ikke købe det fulde medlemskab for at få forkøbsret på fodboldbilletter. Du kan sagtens nøjes med ‘light’ medlemskabet. Prisen på ‘light’ et medlemskab, hos udvalgte engelske klubber, er:

  • Manchester United: £20
  • Liverpool FC: £26.99
  • Chelsea FC: £26
  • Arsenal FC: £34
  • Tottenham Hotspur: £48

Hvornår starter billetsalget til fodboldkampe i England?

Der er ingen overordnede regler for billetsalg til fodboldkampe i England. Det er de respektive klubber der selv bestemmer hvornår og hvordan de vil sælge deres fodboldbilletter.

Liverpool FC og Manchester United sælger eksempelvis størstedelen af deres Premier League-billetter gennem halvårlige og årlige medlems-salg. Dette foregår for Liverpools vedkommende i juni og november, mens Manchester United sælger billetter til alle sæsonens Premier League kampe i juni. Det er kun klubbens medlemmer der kan købe billetter ved disse salg. Der kan gælde lignende vilkår hos andre engelske klubber.

Udover disse store salg, så åbner klubberne op for salg af løssalgbilletter i ugerne op til hver kamp. Det er meget almindeligt at billetsalget åbner omkring seks uger inden kampen, men det kan variere meget fra klub til klub. Fælles for de fleste klubber er dog, at det først er medlemmer der kan købe billet, og dernæst bliver resterende billetter solgt i åbent salg. Som regel starter det åbne salg en uge inden kampen, hvis der er overskydende billetter tilbage. Til de store kampe skal du ikke regne med at der er noget åbent salg af fodboldbilletter.

Mange engelske klubber anvender også lodtrækning eller prioritering til de mest populære kampe. Det gælder både for topkampe i Premier League, og slutspilskampe i Champions League. Systemerne tilgodeser de mest trofaste og loyale fans. Det betyder at dig som blot vil over og se en enkelt storkamp, får meget svært ved at skaffe billet.

Sådan køber du fodboldbilletter i England

Du køber fodboldbilletter i England direkte gennem klubben. De officielle billetsalg i England foregår på klubbernes egne hjemmesider:

Fodboldbilletter til Spanien

Det er noget nemmere at skaffe fodboldbilletter i Spanien. Der er ikke den samme store efterspørgsel som i England, og selv til de fleste Barcelona kampe er det muligt at få billet. Du køber fodboldbilletter i Spanien direkte gennem klubben:

Udover billetsalget på klubbernes egne hjemmesider, kan du også købe billetter på entradadas.com og ticketmaster.es. Begge sider arbejder officielt sammen med flere spanske klubber.

Hvornår starter billetsalget til fodboldkampe i Spanien?

I FC Barcelona bliver billetter til La Liga sat til salg cirka fire uger inden sæsonen starter. Billetsalget til Champions League åbner så snart der har været lodtrækning (både gruppespil og slutspil). Til kampen mod Real Madrid, og til slutspilkampene i Champions League, er det kun medlemmer der kan købe billet. Hvis der er overskydende billetter tilbage bliver de solgt til ikke-medlemmer, men det sker aldrig.

Real Madrid sælger også deres mest populære fodboldbilletter med prioritering. Til kampene mod Barcelona og Atlético Madrid, og til slutspillet i Champions League, er det kun klubbens medlemmer der kan købe billetter. Til andre kampe er det dog sjældent et problem at skaffe billet som ikke-medlem.

Medlemskab til FC Barcelona og Real Madrid

Du kan ikke blive medlem af FC Barcelona. Det kræver at du er under 15 år, og at en person i din nærmeste familie allerede er medlem af klubben.

Real Madrids medlemskab er også kun forbeholdt lokale fans. Der er flere års venteliste og det skal ansøges personligt. Du kan købe et internationalt ‘madridista’ kort. Det koster 90 euro om året, men giver ikke forkøbsret på fodboldbilletter. Du står stadig bag sæsonkortholdere og medlemmer i billetkøen.

Det betyder praktisk talt, at det er umuligt selv at købe billet til de store kampe på Camp Nou og Santiago Bernabéu. Du er derfor nødt til at alliere dig med et rejsebureau.

Køb fodboldbilletter via et rejsebureau

Det er ikke nemt at skaffe kampbilletter når du selv arrangerer fodboldrejsen. Der er én simpel løsning på det problem. Køb din fodboldrejse gennem et rejsebureau, så er du garanteret billet til stadion. Rejsebureauerne har samarbejdsaftaler med klubberne og deres forbindelser gør at de kan skaffe billet til alle kampe.

Du kan købe fodboldrejser med forskellige pakkeløsninger. Du kan vælge at købe fodboldbilletten sammen med hotelovernatning. Det er en god fleksibel løsning, som giver dig mulighed for selv at arrangere flyveturen. Du kan både nå hjem hurtigt efter kampen, eller blive nogle ekstra dage hvis du har lyst til det.

Der er også den komplette fodboldrejse som inkluderer både fodboldbillet, hotelovernatning og flybilletter tur/retur. Her behøver du slet ikke tænke på noget som helst. Du skal blot overlade alt til eksperterne og nyde fodboldrejsen.