Liverpool-kampe

Sammenlign priser på fodboldrejser til Liverpool FC-kampe i 2023/2024.

Ingen kampe pt.

Guide til Liverpool-kampe i 2023/2024

At opleve en Liverpool – The Reds – kamp på hjemmebane på Anfield Road er noget helt særligt. Det kæmpe stadion har plads til hele 54.000 tilskuere, og stort set alle kampe meldes udsolgt – de fleste billetter når ikke engang at komme til salg i det åbne billetsalg.

I denne guide finder du alt info om Liverpool-kampe og hvordan du får billet til Anfield Road.

Officielle Liverpool-links

Billetsalg: liverpoolfc.com/tickets
Medlemskab: liverpoolfc.com/membership
Billetpriser 2023/2024: liverpoolfc.com/tickets-prices
VIP-billetter: hospitality.liverpoolfc.com
Billetter til CL/EL: liverpoolfc.com/european-match

Liverpool Football Club

Kælenavn: The Reds
Grundlagt: 15. marts 1892
Stadion: Anfield (54.167 tilskuere)
By: Liverpool, England

Liverpool hjemmekampe

Det mægtige stadion blev oprindeligt bygget til det lokale rivaliserende hold Everton, men siden 1892 har stadionet huset Liverpool – til stor begejstring for de mange fans. Selvom Liverpool havde sin storhedstid tilbage i 70’erne og 80’erne, er det stadig et storvindende og hyldet hold både lokalt og internationalt.

Efterspørgslen efter billetter er enorm. Liverpool FC trækker – foruden de mange engelske fans – også fodboldturister til fra resten af verden. Det gælder derfor om at være hurtig, hvis du vil have fingre i de eftertragtede kampbilletter.

Stadion med vokseværk
Efter endt renovation og udvidelse åbnede den nye hovedtribune i Anfield i 2016, og det har bestemt ikke gjort stadionet ringere. Tværtimod har det gjort plads til knap 10.000 ekstra tilskuere.

Som om det ikke var nok, er der endnu en udvidelse i gang, så stadionet alt i alt kommer til at kunne rumme 61.000 tilskuere, når 2023/2024- sæsonen skydes i gang.

Se officielt Liverpool-kampprogram og resultater for sæsonen 2023/2024 her: www.liverpoolfc.com/fixtures.

Berømte Liverpool-kampe

Liverpool-kampe er ikke eftertragtede uden grund. Holdet har mange store kampe på cv’et, og så er de kendt i hele verden for deres forunderlige evne til store comebacks, når det ser allermest sort ud.

Nedenfor er listet 10 af de allerstørste og vigtigste kampe, Liverpool har vundet:

UEFA Cup finale 1976: Liverpool 3 – 2 Club Brugge
Club Brugge scorede to gange på de første 15 minutter, og alle odds var mod en sejr til Liverpool. I anden halvleg kom Liverpool dog bragende igen og scorede hele tre mål og satte et punktum for finalesejren i dette UEFA Cup.

European Cup 1977: Liverpool 3 – 1 Saint Etienne
Saint Etienne var på daværende tidspunkt ét af verdens bedste hold, og med kun 6 minutter tilbage, sikrer David Fairclough Liverpools sejr. Dét blev starten på en lang række af European Cup-mesterskaber.

Premier League 1996: Liverpool 4 – 3 Newcastle United
På toppen af listen over mindeværdige kampe i fodboldhistorien, vil denne kamp for altid være mejslet ind. For hvert mål, der blev scoret i kampen, kom modstanderen igen inden for få minutter. En nervepirrende kamp, hvor både tilskuere på stadion og hjemme bag skærmene sad på kanten af stolene hele vejen igennem.

FA Cup finale 2001: Arsenal 1 -2 Liverpool
Den første FA Cup, der nogensinde er afholdt uden for England, viste sig at blive en mindeværdig én af slagsen. Michael Owen bar så at sige Liverpool hele vejen til sejren. Arsenal så ud til at vinde indtil de sidste minutter, hvor Owen scorede hele to mål inden for de sidste 7 minutter af kampen.

Champions League 2004: Liverpool 3 – 1 Olympiakos
Liverpool skulle slå Olympiacos med to mål for at fortsætte i Champions League, og dét må man sige, at de gjorde med manér. Neil Mellor lagde bolden op til et klassemål af Steven Gerrard, der både i dette Champions League og andre store kampe gjorde sig vældig bemærket for sine evner.

Champions League finale 2005: Liverpool 3 – 3 AC Milan
“The Miracle of Istanbul” kaldes denne nervepirrende finale, hvor Liverpool endnu en gang viser sit værd og formår at lave et vanvittigt comeback. Allerede i første minut scorer AC Milan, og to mål mere når Liverpools mål i første halvleg.

Sejren til AC Milan ser sikker ud, men i anden halvleg kommer Liverpool stærkt igen til tonerne af “You’ll never walk alone” fra tusindvis af fans. Inden for kun 5 minutter, har Liverpool udlignet – og vinder efterfølgende på straffespark. Netop denne kamp er den måske mest mindeværdige af alle Liverpool-kampe nogensinde.

FA Cup finale 2006: Liverpool 3 – 3 West Ham
Steven Gerrard har i en årrække massiv betydning for Liverpools sejre, men denne kamp er måske dén, hvor han har haft den største individuelle betydning og kendes da også i dag som “Gerrard finalen”.

Premier League 2008: Manchester City 2 – 3 Liverpool
Selvom Manchester lagde ud med to mål i første halvleg, viste Liverpool endnu en gang, at de var mestre i comebacks. To mål i løbet af anden halvleg og et tredje i 90. minut overlod sejren til Liverpool.

Europa League 2016: Liverpool 4 – 3 Borussia Dortmund
Denne kamp er formentlig den mest mindeværdige i hele Europa Leagues historie. Mål på mål, og en kamp, der lader til at ende ud til Dortmunds fordel. Endnu en gang viser Liverpool, at de er mestre i comebacks, og deres tre sidste mål scores i anden halvleg, hvoraf det sidste sætter et punktum for sejren i 91. minut.

Champions League 2019: Liverpool 4 – Barcelona
Mens de fleste af Liverpools store og mindeværdige kampe har bestået af vilde comebacks, er dette en undtagelse uden lige – og så alligevel. For Liverpool havde brug for en sejr på 4 mål for at komme videre. Med en 3-0 sejr til Barcelona kun 6 dage tidligere og fraværet af nogle af Liverpools største stjerner, havde kampen dystre udsigter på forhånd. Men Anfields magi slog til igen.

Merseyside derby

Merseyside derby er de rivaliserende kampe mellem de to lokale Liverpool-hold i England Liverpool og Everton. Navnet Merseyside kommer af amtet af samme navn, hvor Liverpool er lokaliseret.

Der er mindre end en kilometer mellem de to klubber – og fra de to stadioner Goodison Park og Anfield kan man se til hinanden – hvilket gør rivaliseringen udtalt.

Oprindeligt blev Merseyside derbyet omtalt som “the friendly derby”, fordi mange familier i byen havde både fans hos den ene og den anden klub. Det betød også, at de to klubbers fans – som nogle af få – kunne bevare en venskabelig stemning til kampene og derfor formåede at sidde mixet – til stor forundring for resten af verden.

Siden 1980’erne er rivaliseringen dog intensiveret, og den venskabelige stemning kan være svær at finde. Faktisk er Merseyside derby-kampe – udover Premier League-kampe – de kampe, hvor der afgives allerflest røde kort.

Liverpool FC må i dag siges at være byen Liverpools favorithold og også én af Englands helt store stoltheder, men alligevel er kampene fortsat meget eftertragtede.

Liverpool-kampe mod Manchester United

Hvor Liverpool og Everton er lokale rivaler i samme by, er Liverpool og Manchester United de største lokale rivaler i England. Billetter til kampe mellem Liverpool og Manchester bliver mildest talt revet væk, og stemningen på stadion er nærmest magisk, uanset hvilket stadion de to fodboldgiganter spiller på.

Også på verdensplan er kampe mellem Liverpool og Manchester United eftertragtede; kampene hører faktisk til blandt de mest eftertragtede fodboldkampe overhovedet i hele verden. Det er sjældent, at to så store og ligeværdige hold kommer fra samme land.

Selvom det internt er Manchester United, der løber med sejren, fordeler de to hold deres titler ret ligeligt mellem det. Manchester United har for eksempel vundet flest Premier League-titler, mens Liverpool har vundet flest Champions League-titler. Alt i alt er det også Liverpool, der har vundet flest trofæer; dog står det tal meget lige med 67 vundne trofæer mod 66 hos Manchester United.

Billetter til Liverpool-kampe

Der er rift om billetter til Liverpool-kampe, og det handler derfor både om at være i god tid, men også om at vide, hvordan billetterne købes – og det variere lidt fra liga til liga.

Fælles for alle Liverpool-billetter er dog, at det er klubben selv, der står for alt billetsalg til private, og at medlemmer altid har forkøbsret. Ofte forholder det sig så sådan, at billetterne bliver udsolgt allerede i forsalget.

Hos Liverpool er der faste priser på billetter, uanset liga. Det betyder, at priserne udelukkende variere, afhængigt af hvor gode pladser, der er tale om. I 2023/2024-sæsonen, vil priserne være som følger:

  • Anfield Road-tribunen: £46 – £53
  • Hovedtribunen: £46 – £59
  • The Kop: £37 – £43
  • Sir Kenny Dalglish-tribunen: £53 – £57

Til Premier League-kampe sælges stort set alle billetter i forsalget, som fordeler sig over en uge i juni og en uge i november. Efterfølgende fordeler billetsalget sig over forskellige faser, hvor det først er en uge inden kampstart, at billetterne udbydes i officielt billetsalg – hvis der da er flere billetter tilbage.

Til Champions League-kampe sælges billetter efter et udtrækningssystem. Du tilmelder dig med dine kreditkortoplysninger, og hvis du bliver tildelt en billet, trækkes pengene automatisk. Du kan dog ikke selv vælge, hvilken kamp du køber billet til.

Det er altså virkelig svært at få fat i de ønskede kampbilletter til både Premier League- og Champions League-kampe. Derfor bør du overveje at købe en fodboldrejse, hvor de ønskede billetter er inkluderet.

Find officielle Liverpool-billetter på liverpoolfc.com/tickets.

Fodboldrejser til Liverpool-kampe

Netop fordi det er næsten umuligt at få fingre i billetter til Liverpool-kampe, medmindre du er klubmedlem og har adresse i Liverpool – eller “vinder i lotteriet” – kan det være værd at overveje at købe fodboldrejser til Liverpool FC hos en anerkendt udbyder som LA Travel.

Ved at købe en fodboldrejse, er du nemlig sikret kampbilletter. Det skyldes, at billetsalget til turistvirksomheder foregår på en anden måde end billetsalget til private. Udover den enorme fordel i at sikre dig billetter til den kamp, du gerne vil se, er der andre fordele ved at vælge en fodboldrejse. Du er blandt andet sikret et godt hotel i umiddelbar nærhed af stadion.

Du har mulighed for at tilpasse fodboldrejsen, så den passer til dig. Du kan blandt andet vælge mellem forskellige hoteller og tilvælge forplejning. Og så kan du naturligvis købe flybilletter, der passer dig.

Find fodboldrejser til Liverpool-kampe i 2023/2024

Liverpool Football Club

Kælenavn: The Reds
Grundlagt: 15. marts 1892
Stadion: Anfield (54.167 tilskuere)
By: Liverpool, England