Bermann & Rosenbergs Sportslegat 2023 tildelt Bjørk Nørremark

24. april 2023

Bermann & Rosenbergs Sportslegat er uddelt for første gang i 2023 og er gået til længdespringeren Bjørk Nørremark.

Længdespringeren Bjørk Nørremark søgte Bermann & Rosenbergs Sportslegat, som støtte til hendes mål om at komme til de Paralympiske Lege i Paris i 2024. Bjørk Nørremark fortæller her om hendes sportsgren:

“Jeg springer længdespring, som er en atletik disciplin der kræver hurtighed, eksplosivitet og styrke. Jeg blev hurtigt fascineret af det tekniske ved udførelsen af et længdespring, da jeg prøvede det for første gang en del år siden. Derudover elsker jeg, at der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, for at man springer længere. Det betyder også at jeg får en meget varieret træningsuge med både en del løbeteknik, meget styrketræning og spring.”

Målet er de Paralympiske Lege i 2024

Bjørks drøm er at deltage både i Para-VM og de Paralympiske Lege, derudover vil hun gerne inspirere andre til at tro på dem selv, hun forklarer:

“Hvis I havde spurgt mig for 4 år siden, havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forventet, at jeg ville komme til at deltage i de Paralympiske Lege i Tokyo. Så virkeligheden kan tit overraske én. Men min sportsdrøm er at deltage til både Para-VM i år og de Paralympiske Lege i Paris i 2024. Samtidig træner jeg for at blive den allerbedste og drømmer om at stå med en medalje i den nærmeste fremtid. Derudover drømmer jeg om, at jeg gennem min sport kan nedbryde fordomme om mennesker med funktionsnedsættelser og inspirere dem med et anderledes udgangspunkt, til at tro på dem selv og ikke se deres udgangspunkt som en begrænsning i livet.”

Bermann & Rosenbergs Sportslegat 2023 falder på et tørt sted for Bjørk, som har en lang række omkostninger forbundet med deltagelsen. Hun udbydber:

“Sportslegatet kan helt sikkert hjælpe mig økonomisk på min rejse mod de Paralympiske Lege i 2024. Bedre økonomisk råderum er med til at skabe de mest optimale rammer for at præstere på højeste niveau. Legatet vil højst sandsynligt blive brugt på optimering frem mod samt deltagelse til VM i Paris, der ligger i start juli i år. Til VM er der 4. kvalifikationspladser til de Paralympiske Lege i 2024 på spil, så det er vigtigt at være godt forberedt.”

Vi ønsker Bjørk alt held og lykke med hendes sport og deltagelse i de Paralympiske Lege.

Du kan læse mere om vores sportslegat og selv ansøge det her: Bermann & Rosenbergs Sportslegat.